Genbrug og bæredygtighed

Her i Mosaikhjørnet har vi fokus på bæredygtighed. Det er en prioritet for os at bibeholde miljøet, og den måde vi kan gøre det bedst på, et at købe produkter hos producenter, der har lige så stor fokus på det som os. Vi er meget stolte af, at kunne sælge fliser, der er produceret med tanke på miljøet. Alle producenter tænker anderledes, men der er dog fælles træk når det gælder bæredygtighed. Herunder kan du læse mere om, hvad vores leverandører gør for miljøet.

Eco Vogue

Elegance og skønhed er biord for respekten for naturen. Arkitektur og produktion bliver økologi og bæredygtig udvikling. Dem der følger produktionsstandarder for at passe på naturen, må siges at tænke på fremtiden – det gør producenter som f. eks Vogue, Granitifiandre, Ariostea og Apavisa.

Igennem årene har de alle udviklet en bæredygtig produktion, der både er mere effektiv, billigere og bedre for planeten.
Et moderne produkt, er et produkt der passer på vores jord. Alle produktionsprocesserne er designet til at optimere brugen af ressourcer, reducere CO2 udslip og garantere genbrugen af ubrugt materiale.
Alle keramiske produkter genererer spild, men der er forskel på, hvad producenterne gør med det. Vogue producerer f. eks bestemte serier af 100% genbrug, hvor Granitifiandre producerer dem af 40%.
De rester der ikke er blevet brændt, kan genbruges i fliser og klinker, uden det påvirker kvaliteten. Hvis de er blevet brændt, er kvaliteten ikke den samme, og kan ikke genbruges. Disse materialer kan fremstille asfalt og beton i stedet, så intet går til spilde. Ikke nok med at de genbruger materialer, så genbruger producenterne også al den vand de bruger i deres produktion. De genbruger 100% af vandet, hvilken mindsker deres fabrikkers vand forbrug med op til 42%.

Eco Earth
Reduktionen af CO2 udslip var noget af det første, de fleste producenter tog hånd om. De udviklede en produktionsproces, der ikke kompromiterede kvaliteten af deres produkter, men alligevel slap op til 10 gange mindre CO2 ud, end hvad der er opgivet i loven.
Efter optimeringen af produktionen, må virksomhederne kigge andre steder hen for at passe på miljøet. Her udviklede Vogue og Granitifiandre alt deres pakningsmateriale til at være så bæredygtig som muligt. Alle kasserne, pappet og plasticen brugt til at sende deres produkter i, er 100% genbrugeligt. Alle deres paller er desuden bark-frie, som støtter op om biodiversiteten.                
Producenterne har forskellige forcer, inden for bæredygtighed. Bæredygtighed handler ikke kun om, hvordan man producerer sine produkter, men også om materialerne man bruger, og her har Vogue den miljøvenlige front i fokus, på deres materialer. Alle deres materialer bliver købt på fabrikker i nærheden af dem, så de skal ikke på en lang rejse og spilde benzin. Ariostea genbruger glas og feldspar (mineraler der udgør omkring 60% af jordens skorpe). De bruger omkring 40% af denne blanding i deres fliser og klinker. Apavisa har udviklet deres eget gulvvarme system, der sparer på omkring 40% i varmenergi. Granitifiandre har over 70 produkter der bliver produceret så bæredygtigt, at de har modtaget et LEED certifikat.

Alle virksomheder er anderledes, men der er dog en fælles front – om man producere fliser eller møbler: Bæredygtighed. Det er vigtigt at bibeholde miljøet, og det indser flere og flere efterhånden. Det er vigtigt at holde fokus på det, og fastholde hvor vigtigt det er, så folk, både private og i store virksomheder, får lyst til at gøre en forskel.

 ECO Tree