Historie

Mosaikhjørnets Historie


EN KORT INTRODUKTION

Mosaikhjørnet er en familieforretning, der er drevet af passion og lysten til at inspirere og yde en professionel service til kunderne. Tankerne bag forretningen er, at det rigtige flisevalg ikke alene handler om valg af look og design men om grundig vejledning, der gør, at kunderne får præcis den løsning, som er rigtig for dem.

Tilbage i 1963 åbnede Ulf og Ulla deres første forretning på hjørnet af Islevhusvej og Marbjergvej i Brønshøj. I de første par år handlede de med maling og tapet. Dengang hed butikken Ulfs Farvehandel. Et tilfældigt og heldigt møde med mosaikkerne blev startskuddet til Mosaikhjørnet, som vi kender det i dag.

I dag drives forretningen af Ulf og Ullas datter Tanja Foged, der siden 2007 har sat en ære i at føre forældrenes livsværk videre. Mosaikhjørnet har i dag tre butikker, en webshop, samt sin egen projektafdeling som rådgiver arkitekter og entreprenører.

BEGYNDELSEN

I tiden inden Ulf startede Mosaikhjørnet, var han først i farvehandlerlære i København, hvorefter han rejste til Tyskland og fik arbejde hos Flügger. Herefter vender Ulf igen hjem til Danmark og får job i Dyrup i Søborg – han føler dog hurtigt, at tiden var inde til at prøve kræfter med livet som selvstændig.

Ulf og Ulla Nielsen åbnede til at starte med en lille farvehandel på Islevhusvej 28 i Brønshøj – Ulfs Farvehandel. Her solgte Ulf og Ulla Nielsen maling og tapet. Ulf er et kreativt menneske, og derfor opstod der mange idéer for at overleve. Gennem den lille farvehandel blev der i tidens løb både solgt fyrværkeri, juletræer, vinreoler og endda skummadrasser.

Ulla arbejdede i Mosaikhjørnet lige fra starten og med en bogholderiuddannelse i bagagen, var det naturligt, at hun kom til at samle trådene i Mosaikhjørnet. Således har hun i tidens løb været en samlende kraft, der har organiseret både forretning og medarbejdere.

TAK TIL FRU KROGH

Det hele begyndte med Fru Krogh, der havde et gammelt gasbord med fliser. Gasapparatet havde ødelagt fliserne. Ulf var ikke sen til at finde en løsning, og fandt nogle mosaikker, og lagde dem foran hende. Fru Krogh var lykkelig over, at han havde reddet hendes bord, og Ulf blev straks inspireret til at købe flere mosaikker fra Japan.

Den japanske Yen var på det tidspunkt meget lav, og mosaikkerne kunne derfor sælges til en god lav pris. Det gik rigtig godt, og der blev hurtigt bestilt flere. Snart blev der solgt mere mosaik end maling, og butikken fik nu nyt navn.

Butikken lå på et hjørne og skulle selvfølgelig hedde Mosaikhjørnet – inspireret af selve mosaikkens fire hjørner og butikkens geografiske placering.

Med salget af mosaik bevægede forretningen sig langsomt ind i en verden med traditioner flere tusind år tilbage. Som med mosaikkunst, hvor hver eneste mosaik udgør en vigtig del af det samlede billede, har Mosaikhjørnets dedikerede medarbejdere også haft en stor betydning for virksomheden, da flere har været med næsten fra starten.

Fra mosaikker var der ikke langt til fliser og klinker, og med tiden fik Mosaikhjørnet kontakter til flere italienske og spanske fabrikker.

”Min far har altid været motiveret af at finde nye ting. Hans motto har i stor stil været: ’Det kan altid blive bedre’”, siger Tanja og tilføjer: “Det er denne passion for nytænkning og en evig søgen efter nye produkter og trends, der har udviklet forretningen gennem årenes løb og har sikret vores indflydelse på det danske flisemarked.” 

MOSAIKHJØRNET UDVIDER

Siden 1970, hvor Ulf begyndte at forhandle mosaikker til private, har Mosaikhjørnet fået tre butikker og en webshop, og har udvidet sortimentet og fører i dag en bred vifte af produkter. Mosaikkerne er her stadigvæk og tegner en rød tråd mellem fortid og fremtid. Og ligesom med alle de andre produkter, forsøger Mosaikhjørnet hele tiden at tilbyde et sortiment af høj kvalitet, der afspejler tidens tendenser. 

”I 1984 købte vi et lager i Glostrup, som langsomt blev konverteret til den store butik, vi har i dag. Lageret lidt længere nede af vejen fik vi senere, hvor vi i dag har 2000 m2 lager”, siger Tanja.

Tanja har altid vidst, at hun en dag gerne ville træde ind i firmaet. Og da hun som 6-årig bliver spurgt om, hvad hun vil være, når hun bliver stor, er hun ikke i tvivl; “jeg siger meget højt og tydeligt, at jeg skal overtage mine forældres virksomhed”.

Begejstringen for mosaik og fliser voksede efterhånden. Hun var med på arbejde om lørdagen, og fik hurtigt lov til at hjælpe både i butikken og på kontoret.

”Jeg skulle dog gå mine egne veje først, før jeg til sidst kom tilbage for at prøve kræfter med Mosaikhjørnet”, fortæller Tanja.

Tanja overtog i 2007 virksomheden ved et generationsskifte, netop hvor finanskrisen startede kort tid efter. Og selvom de sidste par år har været udfordrende, så har Tanja fortsat en tro på, at Mosaikhjørnet med passionerede medarbejdere, en god portion ansvarsfølelse og stærk faglighed vil opfylde virksomhedens mission om at levere et aktuelt og mangfoldigt udvalg af fliser, klinker og mosaik til private forbrugere og virksomheder i Danmark og give professionel og kvalificeret rådgivning.

”Vi vil fortsat være en af de førende specialister i fliser, klinker og mosaik”, afslutter Tanja.

MOSAIKHJØRNET I DAG

Siden overtagelsen i 2007 har Mosaikhjørnet arbejdet mod at kunne tilbyde arkitekter og entreprenører hjælp til flisevalg i forbindelse med forestående projekter. Klaus Byberg, Mosaikhjørnets kørende sælger og projektleder, tager gerne ud i forbindelse hermed. Med Tanja ved roret, har Mosaikhjørnet formået at videreføre energien til at afsøge nye muligheder og har siden projektforretningens opstart, leveret fliser til en lang række spændende projekter blandt andet; Københavns Hovedbibliotek, Tivoli Hotel & Congress center, Isbjerget, fitness dk og Hotel D’Angleterre.

Mosaikhjørnet består i dag af en webshop og tre inspirerende butikker og showrooms, stadig et i Brønshøj og Glostrup, men nu også et i Aalborg. De tre butikker har alle et bredt udvalg af kvalitetsfliser, klinker og mosaikker samt værktøj og tilbehør til murerarbejde.