Historie

Mosaikhjørnet er en familieforretning, der er drevet af passion og lysten til at inspirere og yde en professionel service til kunderne. Tankerne bag forretningen er, at det rigtige flisevalg ikke alene handler om valg af look og design men om grundig vejledning, der gør, at kunderne får præcis den løsning, som er rigtig for dem.

For 58 år siden åbnede Ulf og Ulla deres første forretning på hjørnet af Islevhusvej og Marbjergvej i Brønshøj. I de første par år handlede de med maling og tapet. Dengang hed butikken Ulfs Farvehandel. Et heldigt møde med mosaikkerne blev startskuddet til Mosaikhjørnet, som vi kender det i dag.

I dag drives de to forretninger af Ulf og Ullas datter Tanja Foged, der siden 2007 har sat en ære i at føre forældrenes livsværk videre.

 

Begyndelsen

I tiden inden Ulf startede Mosaikhjørnet, var han først i farvehandlerlære i København, hvorefter han rejste til Tyskland og fik arbejde hos Flügger. Herefter vender Ulf igen hjem til Danmark og får job i Dyrup i Søborg – han føler dog hurtigt, at tiden var inde til at prøve kræfter med livet som selvstændig.

Ulf og Ulla Nielsen åbnede til at starte med en lille farvehandel på Islevhusvej 28 i Brønshøj – Ulfs Farvehandel. Her solgte Ulf og Ulla Nielsen maling og tapet. Ulf er et kreativt menneske, og derfor opstod der mange idéer for at overleve. Gennem den lille farvehandel blev der i tidens løb både solgt fyrværkeri, juletræer, vinreoler og endda skummadrasser.

Ulla arbejdede i Mosaikhjørnet lige fra starten og med en bogholderiuddannelse i bagagen, var det naturligt, at hun kom til at samle trådene i Mosaikhjørnet. Således har hun i tidens løb været en samlende kraft, der har organiseret både forretning og medarbejdere.

 

Tak til Fru Krogh

Det hele begyndte med Fru Krogh, der havde et gammelt gasbord med fliser. Gasapparatet havde ødelagt fliserne. Ulf var ikke sen til at finde en løsning, og fandt nogle mosaikker, og lagde dem foran hende. Fru Krogh var lykkelig over, at han havde reddet hendes bord, og Ulf blev straks inspireret til at købe flere mosaikker fra Japan.

Den japanske Yen var på det tidspunkt meget lav, og mosaikkerne kunne derfor sælges til en god lav pris. Det gik rigtig godt, og der blev hurtigt bestilt flere. Snart blev der solgt mere mosaik end maling, og butikken fik nu nyt navn.

Butikken lå på et hjørne og skulle selvfølgelig hedde Mosaikhjørnet – inspireret af selve mosaikkens fire hjørner og butikkens geografiske placering.

Med salget af mosaik bevægede forretningen sig langsomt ind i en verden med traditioner flere tusind år tilbage. Som med mosaikkunst, hvor hver eneste mosaik udgør en vigtig del af det samlede billede, har Mosaikhjørnets dedikerede medarbejdere også haft en stor betydning for virksomheden, da flere har været med næsten fra starten.

Fra mosaikker var der ikke langt til fliser og klinker, og med tiden fik Mosaikhjørnet kontakter til flere italienske og spanske fabrikker.

”Min far har altid været motiveret af at finde nye ting. Hans motto har i stor stil været: ’Det kan altid blive bedre’”, siger Tanja og tilføjer: “Det er denne passion for nytænkning og en evig søgen efter nye produkter og trends, der har udviklet forretningen gennem årenes løb og har sikret vores indflydelse på det danske flisemarked.” 

 

læs mere…