Rengøring og vedligehold

Rengøring og vedligehold


Her kan du finde vores rengørings og vedligeholdelsesprodukter. Husk du skal være opmærksom på om det er glaserede klinker eller natursten du ønsker at vedligeholde.


GLASEREDE FLISER
Daglig rengøring

Let og daglig rengøring af løst snavs kræver ikke vask, men klares med tør-mopning. Fastsiddende snavs på gulv fjernes ved vask med LIP Klinkevask K2.  Producentens blandingsforhold følges. Anvend 2 spande – en til vaskevand med klinkevask og én med rent skyllevand. Vask et område af gulvet. Skyl så moppen eller kluden i skyllevandet, før den igen dyppes i vaske- middel. På den måde sikrer man at løsnet snavs fjernes fra gulvet.  Snavs på glaserede vægfliser fjernes i det daglige med LIP K10 ECO Clean Klinkerens

 

Olie, fedt og snavs

For at fjerne olie, fedt og snavs anvendes grundrens, eksempelvis LIP Grundrens G1. Underlaget fugtes med vand. Børst rensemidlet grundigt på hele fladen og lad det virke i nogle minutter. Bearbejd overfladen grundigt med en børste. Rensemidlet fjernes, hvorefter der skylles med rent vand. Sørg for at al snavs fjernes fra overfladen. Hvis det er muligt, kan man med fordel anvende en vandstøvsuger til at fjerne opløst snavs og vaskemiddel.

Fugeslam, cementrester og kalk

For at fjerne fugeslam, cementrester og kalk anvendes klinkerens eksempelvis LIP K10 ECO Clean Klinkerens. Producentens blandingsforhold følges. Til stærkt tilsmudsede flader kan klinkerens anvendes koncentreret. Her er det dog meget vigtigt at foretage en test på én flise et ikke synligt sted, inden hele overfladen behandles. Underlaget fugtes med vand, hvorefter rensemidlet påføres og arbejdes godt ind i overfladen med en Padmaster eller børste. Vent nogle minutter, mens rensemidlet virker. Derefter tørres det bort, og der skylles med rent vand. Vær omhyggelig med at fjerne al løsnet snavs.

 

Grundrengøring

Uanset rengøringsrutiner kan det være nødvendigt nogle gange om året at grundrengøre med grundrens. Eventuelle kalkpletter, fugerester og cementslør kan derefter fjernes med Lip K10 ECO clean klinkerens.


UGLASEREDE FLISER
Daglig rengøring

Let og daglig rengøring af løst snavs kræver ikke vask, men klares med tørmopning. Fastsiddende snavs fjernes ved vask med klinke vaske eller LIP Klinkevask K2. Producentens blandingsforhold følges. Anvend 2 spande – en til vaskevand med klinkevask og én med rent skyllevand. Vask et område af gulvet. Skyl så moppen eller kluden i skyllevandet, før den igen dyppes i vaske- middel. På den måde sikrer man at løsnet snavs fjernes fra gulvet.

 

Olie, fedt og snavs

For at fjerne olie, fedt og snavs anvendes grundrens, som eksempelvis LIP Grundrens G1. Underlaget fugtes med vand. Børst rensemidlet grundigt på hele fladen og lad det virke i nogle minutter. Bearbejd overfladen grundigt med en børste. Rensemidlet fjernes, hvorefter der skylles med rent vand. Sørg for at al snavs fjernes fra overfladen. Hvis det er muligt, kan man med fordel anvende en vandstøvsuger til at fjerne opløst snavs og vaskemiddel.

Fugeslam, cementrester og kalk

For at fjerne fugeslam, cementrester og kalk anvendes klinkerens som eksempelvis LIP K10 ECO clean klinkerens. Producentens blandingsforhold følges. Til stærkt tilsmudsede flader kan klinkerens anvendes koncentreret. Her er det dog meget vigtigt at foretage en test på én flise et ikke synligt sted, inden hele overfladen behandles. Underlaget fugtes med vand, hvorefter rensemidlet påføres og arbejdes godt ind i overfladen med en Padmaster eller børste. Vent nogle minutter, mens rensemidlet virker. Derefter tørres det bort, og der skylles med rent vand. Vær omhyggelig med at fjerne al løsnet snavs.

 

Grundrengøring

Uanset rengøringsrutiner kan det være nødvendigt nogle gange pr. år at grundrengøre med grundrens. Eventuelle kalkpletter, fugerester og cementslør kan derefter fjernes med Lip K10 ECO clean klinkerens. Sugende klinker skal efter grundrengøring behandles med klinkeolie eller eksempelvis imprægnering.


NATURSTEN

Når naturstenen er valgt, er det vigtigt at man husker den rette behandling. Her skal man overveje, hvilken overflade man ønsker, og valget er ofte en smagssag.

 

Der findes tre muligheder.

1. Skal stenen fremstå rå, skal man blot vælge en – “Neutral Imprægnering”.

2. Ønskes et udseende, som når stenen er våd, vælges “Dybde imprægnering”.

3. Ønskes en mere blank overflade vælges 3S – voks

Behandling med neutral Imprægnering og dybde imprægnering

Overfladen skal være ren, tør og alle rester af tidligere forseglingsprodukter skal være fjernet. Ved nylavede flader kan produktet påføres 48 timer efter fugen er påført og evt. fugeslør osv. er fjernet. Påfør overfladen 1- til 2 meget tynde lag ved hjælp af en glatrulle eller pensel. Arbejd produktet ned i overfladen med et skurehåndtag. Vigtig : Indenfor max 5 min efter påføring tørres overfladen fri for evt. rester ved hjælp af en fnugfri bomuldsklud. Væsken må ikke tørre klart ind på overfladen Tørretid mellem hver påføring: 30 minutter. Overfladen kan tages i brug efter ca. 12 timer. Overfladen opnår fuld styrke indenfor 48 timer. I hele afhærdningstiden, skal overfladen holdes helt tør.

 

Behandling med 3S ECO Voks (NB! Må IKKE anvendes på poleret natursten)

Når naturstenen er tør og fri for fugeslam, påføres 3S ECO voks med en glatrulle, pensel eller en tør, fnugfri hvid klud i et jævnt tyndt lag. Denne første behandling, kan evt. fortyndes med 5-10% vand, hvis naturstenen er en hård og ikke sugende type. Når første behandling er tør, kan næste lag påføres. Dette skal altid gøres ufortyndet. Ønsker man et mere blankt udseende, kan et tredje lag påføres, når andet lag er tørt. Hvis overfladen føles let ru, kan den pudses af med et hvidt skurehåndtag mellem hver behandling, også afslutningsvis.