Fra www.pixiblog.dk / Sarah Kirkemann

Gårdagens store projekt var at få lavet en smuk flisevæg af italienske hånddekorerede keramikfliser , hvor hver flise har sit unikke mønster og farve. Jeg har valgt at mikse hvid på hvid med turkis på hvid, så det ikke bliver for rodet og turkist, da køkkenet er smalt og let kommer til at se rodet ud. Selvom Hvid på hvid er en virkelig smuk variant, så vurderede jeg at det alligevel ville være lidt for tamt, når den nu fandtes i så mange smukke smukke farver!

Første step var, at bestemme hvilket mønster fliserne skulle sætte op i, og det var helt vildt svært at bestemme sig, men efter at have afprøvet både skaktern og rækker, bestemte jeg mig for farvefirkanter.

Før fliserne kunne sættes op, skulle væggen gøres klar og tapetet skulle tages ned. Til det brugte jeg en svamp med vand til at opløse tapetlimen, og en spartel til at skrabe det af. Du kan også bruge en decideret tapetskraber, hvis det sidder rigtigt godt fast, men det havde jeg ikke behov for. Forinden havde jeg med en hobbbykniv skåret den bane ud, hvor kaklerne skulle sættes op. (se foto)

Næste step var at måle op og sætte den nederste bane fliser op med LIP Multifliseklæb. På denne række tog jeg fliseklæb på flisen og ikke væggen. Men på de øvrige rækker smurte jeg fliseklæb direkte på væggen med en tandspartel. Tre af fliserne skulle skæres til, da væggen ikke passede med flisernes mål på 20×20 cm., og til det brugte jeg en fliseskærer. Da alle kaklerne var kommet op, skulle det tørre i en lille times tid, hvorefter det blev fuget med en gummispartel og perlehvid LIP multifuge.